Govorili smo o svetem letu ali jubileju 2025 in sicer o tem, kaj pomeni krepost upanja. Kako nam pomaga v najbolj obupnih in težkih okoliščinah življenja? Žal vemo, da prav v času preizkušnje obstaja možnost, da se zapremo vase in obupamo. Več o duhovni moči upanja in potrpežljivosti ter vsebini papeževe spodbude, nam je povedala narodna delegatka za sveto leto s. Božena Kutnar.
Govorili smo o svetem letu ali jubileju 2025 in sicer o tem, kaj pomeni krepost upanja. Kako nam pomaga v najbolj obupnih in težkih okoliščinah življenja? Žal vemo, da prav v času preizkušnje obstaja možnost, da se zapremo vase in obupamo. Več o duhovni moči upanja in potrpežljivosti ter vsebini papeževe spodbude, nam je povedala narodna delegatka za sveto leto s. Božena Kutnar.
Deklica je prišla domov vsa objokana, ker je na ...
Iz knjige Zgodbe s semeni upanja, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
Naša gostja pravljičarka in pisateljica Irena Cerar si je lansko leto zadala zanimiv izziv: za sedem tednov se je podala v naravo. Izbrala si je najbolj značilne slovenske habitate: divjino kočevskega gozda, pestrost rečnih mrtvic Mure, veličastje gorskega sveta, odpravila se je tudi ob morsko obalo in v kulturno krajino. Vtise je strnila v knjigo, vanjo pa izjemno spretno vtkala tudi strokovna spoznanja in mitološko ozadje.
Posnetek programa Radia Ognjišče dne 04. december 2024 ob 05-ih
Oba tokratna gosta sta aktivna v civilnodružbenih organizacijah, ki budno spremljajo dogajanje v družbi. Slišali smo njun pogled na aktualne težave vlade, na pojav novih strank, na šepajočo pravno državo in na izzive v zdravstvu, ki se nikakor ne začnejo reševati na ustrezen način.
Povabili smo na Lombergarjeve dneve, ki jih pripravlja Kmetijsko gozdarski zavod Maribor, opozorili na zaključke EIP projekta o učinkoviti prireji mleka, v osrednjem delu pa predstavili miklavževo darilo za slovenske kmetice in kmete, nov specializiran podkast RAST.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka ima težavo pri peki piškotov, namesto da bi ostali hlebčki oziroma kupčki, se razlezejo v ploščice. To se dogaja pri breskvicah, razpokančkih pa tudi pri drugih. Kaj je narobe, kako bi to lahko preprečila? Sestra Nikolina meni, da je testo preveč vlažno ali pa da je v njem premalo moke oziroma škroba. Do tega lahko pride tudi, če damo preveč pecilnega praška ali soda bikarbone glede na količino moke. Še en vzrok je lahko: premalo ogreta pečica. Piškote pečemo pri 180 do 190 stopinjah Celzija.
Na sporedu so bile Pravne zagate z odvetnico Matejo Maček.